Diétás tanácsadás

Simon Viktória – Dietetikus, Uzsoki Utcai Kórház munkatársa

Korábbi munkahely: Kistarcsai Flór Ferenc Kórház

Jelenlegi munkahely: Hatvan, Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet 

Pályaválasztásom tudatos döntés volt, hiszen már tinédzser korom elejétől meghatározó szerepet töltött be életemben az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés és tudásvágy. Mindemellett kisgyermekorom óta sportolok és mindig nagy hangsúlyt fektettem a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozásra, ez egyfajta szenvedéllyé vált az életemben.

Ezek tudatában jelentkeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Főiskolai karára, ahol elsajátíthattam az életmódváltáshoz, az egészség megőrzéséhez, valamint a betegségek megelőzéséhez szükséges táplálkozáshoz való tudást.

Munkám során mindig a pácienst helyezem a középpontba, és igyekszem az életviteléhez, lehetőségeihez alkalmazkodva segítséget nyújtani, hiszen ezen szempontok figyelembe vételével lesz egyéni az étrendi tanács, és így lehet tartós életmódváltást elérni.

“A testmozgás és a helyes táplálkozás kéz a kézben járnak egymással.”

Mint köztudott a megfelelő testsúly eléréséhez és megtartásához, valamint az egészséges közérzethez nem elég csupán a megfelelő fizikai mozgás, hiszen ehhez 70%-ban a megfelelően összeállított táplálkozás szükséges. Az xMe – Just for me alakformáló és szépségszalon azért egyedi és különleges, mert itt egy helyen lehet összehangolni a két területet.

Ha te is szeretnél egészségesen táplálkozni, vagy szeretnéd Body Space gépeink hatékonyságát növelve diétás tanácsadás szolgáltatásunkat igénybevenni, akkor jelentkezz be konzultációnkra.

Mi történik egy konzultáció során?

– Kórelőzmény és jelen panaszok megbeszélése
– Táplálkozási szokások megismerése
– Tápláltsági állapot felmérése
– Étkezési napló kiértékelése
– Táplálkozási célok meghatározása és terv kialakítása
– Egyénre szabott étrendi tanácsokkal történő ellátás

Kinek javasolt a dietetikai konzultáció?

– Fogyókúra esetén
– Testsúly növekedési igény esetén
– Sportolás melletti megfelelő táplálkozás
– Cukorbetegség esetén
– Bármilyen gastrointestinális betegség esetén (Chron, Colitis ulcerosa, epebetegség,
reflux, székrekedés…stb)
– Táplálékallergia és intoleranica esetén
– Szív és érrendszeri betegségek esetén
– Étrend kialakítása kismamáknak

Áraink

* 60 perces konzultációnk nem tartalmazza az egyénre szabott étrendet, így azt külön kell kérni. Személyre szabott étrend esetén 1 hét összeállítására érvényes a feltüntetett ár.

Az ár attól függően változhat,hogy milyen speciális étrend összeállítására van szükség (ásványi anyagok miligrammra pontosan, táplálékallergiák, egyéb igények szerinti megfelelés pl: fodmap diéta) 

Szolgáltatásunk időpontfoglaláshoz kötött, bejelentkezni telefonon, vagy Messengeren keresztül lehet!

Ha valakit meglepnél

Lepd meg és egyben motiváld szeretteidet, rokonaidat, barátaidat a szalonunkban kapható ajándékkártyával, amely remek ajándék egy rohanó világban, amikor az embereknek nincs idejük Önmagukkal foglalkozni!