A téli időszak alatt, ha nem figyelünk oda kellőképpen arcbőrünk ápolására, akkor nagy valószínűséggel előbb-utóbb olyan „jeleket” figyelhetünk meg magunkon, amely a bőrünk segélykiáltása is lehet. Tartós hideg idő esetén könnyen kirepedezik, erősebb, zsíros hidratálást igényel. A kinti hideg után belépünk a fűtött, száraz lakásba, ezáltal pedig bőrünknek jelentősen szélsőséges körülményekhez kell alkalmazkodnia.

Gondoljunk csak bele abba, hogy a hideg idő ellen testünket különböző meleg ruhadarabokkal védjük. Kabátot, pulóvert, sálat, bundás csizmát húzunk, arcukat viszont nincs lehetőségünk védeni. Természetesen a homlokra húzott sapkák, és a sálak áll köré csavarása némileg segít a védekezésben, de még így is az arcunk bőrfelületének nagy része szabadon marad. Gondoskodnunk kell arról, hogy megfelelő kezelést kapjon annak érdekében, hogy minél tovább fiatalosak és üdék maradhassunk.

Télen is az a normális, ha puha és selyme marad bőrünk. Nem szabad azt gondolni, hogy a száraz, kirepedezett, olykor-olykor feszülő és viszkető arcbőr normálisnak számít a körülmények miatt. A szárító, hideg levegő miatt bőrünk kevesebb kollagént és hyaluront termel, vízkészlete csökken. Bőrtípustól függetlenül aminosavakban gazdagabb, táplálóbb kozmetikumokra van szükség. A krémek használata mellett időnként egy kiadós kardió edzéssel is segíthetünk bőrünkön, ugyanis ilyenkor az anyagcsere folyamataink felgyorsulnak. Szalonunkban található Body Space gépeink kifejezetten alkalmasak erre a célra is.

A megfelelő arcápoláshoz hozzátartozik, hogy minden este meg kell tisztítanunk bőrünket a szennyeződésektől, lehetőleg arctisztító tejjel. Nyugodtan rakjunk rá arcpakolást, vagy éjszakai hidratáló krémet, amely beszívódik és a legszebb álmaink közben is táplálja bőrünket. Az esti rituálé mellett reggel is szenteljünk figyelmet a hidratálásra. Natúr szappant, vagy arclemosókat érdemes használni, ezek nem szárítják a bőrt.

A reggeli és esti kezelések mellet hetente egyszer használjunk bőrradírt, ha a bőröd érzékeny, akkor gyengébb, szemcsés bőrradírt válassz.

Maradjunk igényesek és óvjuk a bőrünk télen is, meghálálja! 🙂

Varga Tünde – Kozmetikus

Ha szeretnél megismerni, és szívesen részt vennél egy ajándék frissítő masszázson, szemöldök szedés- és festésen, akkor kattints ide, oszd meg az alatta található bejegyzést, írd kommnetben, hogy osztva és a vasárnapi sorsolás alkalmával, akár Te is lehetsz az a Szerencsés, aki ezt megnyerni!